Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Καλωσόρισμα

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από καιρό έχει επισημανθεί η έλλειψη μιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, που θα ενημερώνει τους ερευνητές και τους μελετητές της Βυζαντινής και Νεότερης Ιστορίας για τον πλούτο των χειρογράφων, των αρχετύπων και παλαιτύπων εκδόσεων που απόκεινται στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του πάλαι ποτέ Γυμνασίου Μυτιλήνης.
Για το λόγο αυτό, για τρίτη σχολική χρονιά, το 2023 - 2024, στο πλαίσιο των Ομίλων Αριστείας και Δημιουργικότητας που λειτουργούν στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, θα ξαναλειτουργήσει ο Όμιλος, με τίτλο: «Ψηφιοποίηση Χειρογράφων και Παλαιών Εντύπων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Μυτιλήνης».


Όπως και τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη ομάδα μαθητών/τριών έφερε εις πέρας ένα δύσκολο έργο, ψηφιοποιώντας δύο σημαντικά χειρόγραφα του 12ου-13ου και του 15ου-16ου, έτσι και εφέτος, στον Όμιλό μας, ομάδα μαθητών/τριών από την Α΄ και Β΄ Λυκείου θα ψηφιοποιήσει χειρόγραφα και σημαντικότατες αρχέτυπες εκδόσεις με έργα του Αριστοτέλη.
Έχοντας υπ' όψιν τα παραπάνω σάς καλωσορίζουμε στο όμορφο αυτό ταξίδι γνωρίμιας με την Ιστορική Βιβλιοθήκη του πάλαι ποτέ Γμνασίου Μυτιλήνης, συνέχεια του οποιου είναι το δικό μας σχολείο, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου